Waarom rijst ons brood 24 uur?

Rijzen van brood kan snel, op basis van bakkersgist. Maar bij Bakker van Vessem rijst brood heel erg slow.

Dit kan oplopen tot meer dan 24 uur. Dit lange rijsproces noemen we ook wel fermenteren. Tijdens het fermenteren worden stoffen omgezet tot gezonde voedingsstoffen die passen bij ons lichaam.

Hierdoor worden alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen sneller opgenomen in je bloed, en krijg je meer energie.

Fermenteren zorgt verder voor een goede smaakontwikkeling, zonder gebruik te hoeven maken van gekke smaakstoffen of E-nummers. Verder heeft dit brood een malse kruim, en krokante korst.

De broden die volgens deze manier verwerkt worden hebben 'park'namen, zoals Vondel-brood, Haarlemmer Hout-brood, Elswout-brood, en Kenau-brood.

Beter kun je niet krijgen toch?

Mocht je meer gedetailleerde informatie over de producten willen dan verwijzen wij je graag door naar onze productinformatie pagina.

slow.gif
Vondelbrood_L.jpg

Vondelbrood

Vondelbrood wordt gemaakt van drie biologische graansoorten: haver, spelt en rogge. Het broodje wordt door gezonde zonnebloem pitten gerold, wat het nog een extra bite geeft.

 

Wij malen de granen Haver, Rogge en Spelt zelf op onze drie molens in onze winkel in Amsterdam. Wij gebruiken hiervoor uiteraard de hele graankorrel waardoor dit brood bijzonder vezelrijk, voedzaam en gezond is! Het brood kent verder geen onnodige toevoegingen.

 

Wist jij dat Haver een enorm gezonde graansoort is? Deze bevat bètaglucaan. Dit is een type graanvezel dat een gunstig efect heeft op het verlagen van het LDL-cholesterol gehalte in het bloed.

 

Vondelbrood is het enige handgemaakte broodsoort in ons assortiment wat in een blikje gebakken wordt. Dit doen wij omdat het deeg te veel water bevat om zonder blikje te bakken.

 

 

Lees meer...
kenaubrood_l_323_240.jpg

Kenau Brood

Natuurlijk, ambachtelijk 100 % biologisch spelt-roggebrood gebakken in de houtoven in onze Ont-moeting.

Dit brood wordt met de hand gemaakt en krijgt een rijsproces van 24 uur. Dit lange fermentatieproces zorgt voor een betere opname van voedingstoffen, vitaminen en mineralen.

Volledig E-nummer vrij en zonder onnodige toevoegingen!

De biologische spelt en rogge komt uit Noord-Duitsland en de tarwe uit Oost-Duitsland en wordt gemalen in onze eigen maalderij in de Maasstraat in Amsterdam.

Hierdoor hebben wij de keten van teler tot klant onder controle.

 

Lees meer...
Elswout_L.jpg

Elswout Volkoren brood

Dit brood is op basis van volkorenmeel, wordt met de hand gemaakt en krijgt een rijsproces van 24 uur. Dit lange fermentatieproces zorgt voor een betere opname van voedingstoffen, vitaminen en mineralen. 

Wij zorgen dat dit brood lekker vers blijft door tarwe graan korrels te koken in water. Hierdoor is er een hogere wateropname, en blijft het brood op een natuurlijke manier langer vers.

Het beste is om handgemaakte broodsoorten ongesneden in papier te kopen, en thuis pas te snijden.

De korst is namelijk het beste conserveer middel. Als deze krokant is, droogt het brood aan de binnenkant minder snel uit. Het brood gaat pas uitdrogen als het gesneden in plastic bewaard wordt.

De tarwe die wij voor dit brood gebruiken komt uit Oost-Duitsland.

Lees meer...
RKP_DSC8115_large.jpg

Baguette

Deze baguette wordt gemaakt van duurzame bloem gemalen de moulin Suirre uit Nantes in Frankrijk. Het deeg krijgt een lang fermentatie proces en de stokbroden worden overdag gebakken in de winkel op de stenen vloer.

Met de feestdagen bakken wij deze broden wat lichter, zodat je ze zelf kunt afbakken.

Het is belangrijk dat je net voor het gebruik het stokbrood nog even in de oven doet. Ca 8 minuten op 220 graden. 

Smullen maar!

Houdbaar >> 2 wk in de vriezer -20 gr.

Wat je deelt, wordt alleen maar meer