Broodje delen?

Kinder activiteiten

De gewoonste zaak van een (betere) wereld

Bakker Jos is dol op kinderen. Zij zijn altijd welkom; bij de bakker is het altijd een feestje. Omdat Bakker van Vessem al 111 jaar bestaat en zeker nog 111 jaar wil blijven bestaan, zijn kinderactiviteiten altijd gericht op gezondheid en duurzaamheid.

Kinderen zijn de toekomst!

De kinderbakkerij

In zandvoort hebben wij een echte kinderbakkerij, voor gezonde en inspirerende kinderfeestjes. Kijk hier voor meer info.

Evenementen in de bakkerij.

Na het 'Oogstfeest', de 'Duurzame dag', de 'Pepernotenbakkerij' en de 'Oliebollenbakkerij' is er het  najaar van 2018 weer volop leuks te beleven.  Foto's van voorgaande evenementen kun je vinden op: www.leukbijdebakker.nl

Gezond en lekker brood voor kinderen

Bakker Jos begrijpt dat brood eten niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend is. Toch is het belangrijk dat kinderen, maar ook papa's en mama's, vezelrijk eten. Vezels zijn namelijk een belangrijk onderdeel van onze voeding. Ze zorgen voor een vol gevoel en daardoor grijp je minder snel naar snacks. Zo helpen vezels tegen overgewicht. Vezels zijn bovendien goed voor de stoelgang en verlagen de kans op verschillende welvaartsziektes.

bijdebakker.jpg
RKP_VVLP_ONTMOETING_04_2017_7446.jpg

Oliebollen bakkerij

Je kunt zien hoe ‘jouw’ oliebol wordt gebakken!

Bakker van Vessem biedt op oudejaarsdag een speciaal evenement: Iedereen kan  de oliebollen warm afhalen in de ‘Oliebollenbakkerij’ en kinderen mogen hun eigen oliebol versieren. 

Een feestje op zondag 31 december

De bakkerij wordt ieder jaar op 31 december tussen 9 en 15 uur omgedoopt tot Oliebollenbakkerij. We zetten een partytent voor de deur met lampjes, bankjes, chocolademelk en we zetten een gezellig muziekje op.

Kinderactiviteiten

De Oliebollenbakkerij is vooral in bij de kinderen, vooral vanwege het versieren van de oliebollen.  Maar de papa's en mama's zijn ook van harte welkom hoor! Foto's van de oliebollenbakkerij zijn te vinden op: www.leukbijdebakker.nl

Oliebollenassortiment

Naast het standaard assortiment oliebollen met en zonder vruchtjes en appelbeignets worden bij Van Vessem ook een aantal speciale oliebollen verkocht, zoals kwarkbollen en volkoren bollen op basis van biologisch speltmeel. 

Oh ja, en onze appelbeignet is door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond, vanwege de fantastische smaak.

 

_DSC7267.jpg

Schoolbezoek

Met de klas naar de bakker

 

Kom op woensdagochtend eens met de klas onze bakkerij bezoeken!

 

Wij vertellen hoe brood wordt gemaakt, waarom je de dag gezond moet beginnen met brood en wat het verschil is tussen meel en bloem.

Hierna gaan wij een broodje bakken en antwoord geven op al jullie vragen aan de bakker. In de middag liggen jullie broodjes verpakt klaar om op te halen. 

 

Met de klas naar de bakker kost € 2,50 per kind en wij ontvangen groepen van 15 tot 25 kinderen (met één begeleider per vier kinderen).

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via info@vvlp.nl 

 

Kinderfeestje.jpg

Kinderbakkerij

Kinderfeestje

Achter de winkel in Zandvoort is een echte kinderbakkerij. Een geweldige plek om je verjaardagsfeestje te vieren. Wij hebben een superleuk programma van ongeveer 1,5 uur voor je bedacht. Papa's en mama's kunnen gezellig afspreken bij cafe Koper aan de overkant :-).

Wat gaan we doen?

Wat kost dit?

Per kind € 10. De groep mag uit maximaal 12 kinderen bestaan. Minder mag natuurlijk ook, maar je betaalt wel minimaal voor 10 deelnemertjes.

Welke leeftijd?

Wij passen het programma en de informatie altijd aan de leeftijd van de kinderen aan. Het is al mogelijk en leuk om vanaf 5 jaar mee te doen. En ben je al een keer geweest? Laat het ons dan weten, dan passen we het programma aan zodat het weer leuk en verrassend is.

Wil je meer informatie over de kinderfeestjes? Of kijken of jouw verjaardag nog vrij is? Mail naar kinderpartijtje@vvlp.nl.

_DSC7039.jpg

Broodjutters gezocht

Hey juttertje,

heeft mama, oma of de buurvrouw brood over?

Niet aan de eendjes geven! Alleen als het heel hard vriest, worden eendjes hier beter van. Breng het oude brood vanaf nu terug naar de bakkerswinkel (ook brood van een andere bakker of de supermarkt is welkom).

Bakker van Vessem zorgt er dan voor dat alle broodresten gerecycled worden.

 

Wij vergisten het en dit brengt groen gas op. Van de opbrengst ondersteunen wij duurzame doelen.

Wat je deelt, wordt alleen maar meer