Broodje delen?

Kinder activiteiten

De gewoonste zaak van een (betere) wereld

Bakker Jos is dol op kinderen. Zij zijn altijd welkom; bij de bakker is het altijd een feestje. Omdat Bakker van Vessem al 111 jaar bestaat en zeker nog 111 jaar wil blijven bestaan, zijn kinderactiviteiten altijd gericht op gezondheid en duurzaamheid.

Kinderen zijn de toekomst!

De kinderbakkerij

In zandvoort hebben wij een echte kinderbakkerij, voor gezonde en inspirerende kinderfeestjes. Kijk hier voor meer info.

Evenementen in de bakkerij.

Na het 'Oogstfeest', de 'Duurzame dag', de 'Pepernotenbakkerij' en de 'Oliebollenbakkerij' is er het  najaar van 2018 weer volop leuks te beleven.  Foto's van voorgaande evenementen kun je vinden op: www.leukbijdebakker.nl

Gezond en lekker brood voor kinderen

Bakker Jos begrijpt dat brood eten niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend is. Toch is het belangrijk dat kinderen, maar ook papa's en mama's, vezelrijk eten. Vezels zijn namelijk een belangrijk onderdeel van onze voeding. Ze zorgen voor een vol gevoel en daardoor grijp je minder snel naar snacks. Zo helpen vezels tegen overgewicht. Vezels zijn bovendien goed voor de stoelgang en verlagen de kans op verschillende welvaartsziektes.

bijdebakker.jpg
_DSC7267.jpg

Oogstfeest

Oogstfeest bij de bakkerij

September 2018 hebben wij feestelijk de oogst binnen gehaald. De nieuwe oogst appels, peren en granen kwamen binnen met een echte trekker, en van de nieuwe oogst maakten wij appelsap, perensap, taartjes en meer.

En van de nieuwe oogst granen werd volkoren meel gemalen, op een grote molen, maar de kindjes hebben ook zelf gemalen met een steen. Iedereen heeft een zakje volkoren meel meegenomen, en bakker Jos is natuurlijk nieuwsgierig of de zelfgemaakte pannekoekjes van dit meel heel erg lekker waren.

Je gooit geen energie weg!

De kinderen smulden er van! Van oud brood maakten zij namelijk wentelteefjes. Van oud brood kun je ook croutons of tosti's maken. Zo krijgen restjes brood nog een eerlijk en gezonde kans.

Voor de kindjes was het een groot feest, maar ook papa en mama vermaakten zich kostelijk. Tot volgend jaar!

VVLP_ZANTVOORT_04_19_8921.jpg

Kinderbakkerij

Achter de winkel in Zandvoort is een echte kinderbakkerij. Een geweldige plek om je verjaardagsfeestje te vieren. Wij hebben een superleuk programma van ongeveer 1,5 uur voor je bedacht. Papa's en mama's kunnen gezellig afspreken bij cafe Koper aan de overkant :-).

Wat gaan we doen?

Wat kost dit?

Per groep € 100,00. De groep mag uit maximaal 8 kinderen bestaan. Minder mag natuurlijk ook. 

Het is al mogelijk en leuk om vanaf 5 jaar mee te doen. En een maximale leeftijd? Dat is aan jou:)

Wil je meer informatie over de kinderfeestjes? Of kijken of jouw verjaardag nog vrij is? Mail naar kinderpartijtje@vvlp.nl.

RKP_VVLP_ONTMOETING_04_2017_7446.jpg

Oliebollen bakkerij

Je kunt zien hoe ‘jouw’ oliebol wordt gebakken!

Bakker van Vessem biedt op oudejaarsdag een speciaal evenement: Iedereen kan  de oliebollen warm afhalen in de ‘Oliebollenbakkerij’ en kinderen mogen hun eigen oliebol versieren. 

Een feestje op zondag 31 december

De bakkerij wordt ieder jaar op 31 december tussen 9 en 15 uur omgedoopt tot Oliebollenbakkerij. We zetten een partytent voor de deur met lampjes, bankjes, chocolademelk en we zetten een gezellig muziekje op.

Kinderactiviteiten

De Oliebollenbakkerij is vooral in bij de kinderen, vooral vanwege het versieren van de oliebollen.  Maar de papa's en mama's zijn ook van harte welkom hoor! Foto's van de oliebollenbakkerij zijn te vinden op: www.leukbijdebakker.nl

Oliebollenassortiment

Naast het standaard assortiment oliebollen met en zonder vruchtjes en appelbeignets worden bij Van Vessem ook een aantal speciale oliebollen verkocht, zoals kwarkbollen en volkoren bollen op basis van biologisch speltmeel. 

Oh ja, en onze appelbeignet is door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond, vanwege de fantastische smaak.

 

VVLP.21_01_10.DSC8420.jpg

Broodjutters gezocht

Hey juttertje,

heeft mama, oma of de buurvrouw brood over?

Niet aan de eendjes geven! Alleen als het heel hard vriest, worden eendjes hier beter van. Breng het oude brood vanaf nu terug naar de bakkerswinkel (ook brood van een andere bakker of de supermarkt is welkom).

Bakker van Vessem zorgt er dan voor dat alle broodresten gerecycled worden. Wij vergisten het en dit brengt groen gas op.

Wat je deelt, wordt alleen maar meer