Joey's Peperkoek

Bakker Joey is graag bezig met de productie van peperkoek en pepernoten.

 

En voor alle duidelijkheid: verwar pepernoten niet met kruidnoten. Kruidnoten zijn hard en knapperig, terwijl pepernoten juist lekker taai zijn. Voor dat verrukkelijke peperkoekdeeg nemen wij twee dagen de tijd. De eerste dag koken we een basisdeeg en de tweede dag mengen we dit met onder andere kruiden, honing en rogge.

 

Die honing komt natuurlijk van Pim Lemmers: lekker lokaal dus!

VES1940_vanvessem01_154_Edit_processed_FC_Q80.jpg
IMG_0081.jpeg

10-10-10

Afgelopen 10 oktober om 10 over 10 heeft bakker Jos met een aantal partners belangrijke afspraken gemaakt over de keten van al onze grondstoffen.

 

Onze doelstelling daarbij: het gezondste brood bakken!

 

In het team zitten niet alleen onze leveranciers, maar ook (gepensioneerde) wetenschappers. Juist die laatsten zijn onbevooroordeeld en geven hun ongezouten mening over het ware verhaal achter gezonde voeding. We hebben al veel stappen gezet en in de aankomende jaren gaan we nog veel meer stappen zetten om iedere dag voor jou het gezondste brood te kunnen bakken.

 

Wij houden je op de hoogte!

20191009_082454.jpeg

Imker Pim

Pim is al 30 jaar actief als imker in de omgeving van Heemstede en beheert meer dan 50 bijenkisten.

 

Zijn bijen zorgen niet alleen voor heel veel heerlijke en zuivere honing, maar ook voor een mooiere aarde. Bijen zijn namelijk onmisbaar voor de bestuiving van fruit, groente en zaden. Om te voorkomen dat de bijen uitsterven, gebruiken wij in onze bakkerij uitsluitend zuivere grondstoffen, zo dicht mogelijk bij de natuur.

 

Zoals de honing van Pim die wij in onze peperkoek gebruiken. 

VES1940_vanvessem01_120_Edit_processed_FC_Q80.jpg

Hollandsch Volkoren

Het Hollandsch volkoren gaan we echt terug naar de gezonde natuur. Dit brood wordt met de hand gemaakt en door het deeg mengen wij iets van de duurzame zeewier uit de Oosterschelde. Daardoor hoeven we nog maar heel weinig zout toe te voegen. En dat is nog niet alles: 

Wij maken dit brood in verschillende smaken: natuur en meerzaden en tijdelijk, het Hollandsch Volkoren Zonnepit, met extra pittige zonnepitten om en in het broodje.

IMG_0929.jpeg

De rozijnenoogst

Bakker Jos wil exact weten waar de grondstoffen vandaan komen, welke stappen er genomen worden voor de productie en het vervoer. Al deze stappen worden uitgezet in 'ware kosten', zeg maar de kosten die wij later moeten compenseren voor de CO2 uitstoot die wij nu veroorzaken.

Zo was hij in Turkije bij de rozijnenoogst. Dit was weer een ware eye-opener. De boeren in dit gebied nemen het niet zo nauw met de pesticiden en insectiden. Gelukkig hebben wij een leverancier gevonden die ons begrijpt, en zijn de rozijnen in ons gevulde brood van boeren die het wel begrijpen!

Zo gaan wij samen in stapjes naar een mooiere wereld!

 

Wat je deelt, wordt alleen maar meer