Broodje delen?

De vogeltjes fluiten, de dagen worden weer langer en de bomen staan in de knop. Het is voorjaar! Pasen is in aantocht en wat is dit toch een prachtig moment in het jaar.

Ook deze pasen bakken wij echte specialiteiten voor ontbijt, lunch en diner. Laat je inspireren en maak de lekkerste keuzes voor het paasontbijt.

Even voor de zekerheid....

Je bent natuurlijk gewend dat wij ook op zondag open zijn. Echter op 1e paasdag zijn wij gesloten, en genieten de bakkers ook van een hun eigengemaakte paasbroodjes. Tweede paasdag zijn wij weer open vanaf 7 uur.

Wil je zeker zijn dat jouw paasproducten op tafel staan?

Vanaf (goede) vrijdag hebben wij het gehele paasassortiment in de winkels, maar  de paasbestellijst ligt nu al voor je klaar in de winkel. 

Tot snel!

Bakker Jos

RKP_VVLP_02_2014_322.jpeg
RKP_VVLP_02_2014_310.jpg

Paasontbijt

Op de tafel mogen (h)eerlijke broodjes niet ontbreken. En broodjes met een goed gevoel. Altijd beter voor jou en onze aarde, en dat eet wel zo lekker weg!

Wij noemen hieronder enkele suggesties voor het ontbijt;

-Paasstol, in de variant van tarwe met spijs, of de variant van biologisch speltbloem met spijs. 

-Paashaantjes en k'nijn brioche broodjes, uiteraard mogen deze feestelijke broodjes niet ontbreken op de feestelijk gedekte tafel.

-Afbakbroodjes, van desem en verschillende smaakjes. 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden, en smullen maar! Tip; bewaar de broodjes voor het bakken in de vriezer, en bak ze gelijk uit de vriezer. Onze broodjes bevatten uiteraard geen conserveermidddelen of andere vreemde ingredienten.

 

 

paas_tulband_amaretto_L.jpg

Paasbrunch

Heerlijk, eerst een frisse ochtendwandeling, eieren zoeken, en hierna met de familie aan de brunch. Met prachtige gedekte tafel en heerlijkheden van de bakker. Hieronder enkele suggesties;

-Paasbrood met spijs.

-Paasschnitte van ons beste verkochte smaken; Chipolata of Truffel

-Paastulband in de smaken amaretto (jahaha, die waar wij zo bekend om staan), of amandel.

-Paas houthakkers hazelnoottaart met een ei nest erop.

-Macarons, zoals in Parijs, van amandelmeel, eiwit en suiker.

RKP_VVLP_02_2014_284.jpg

Paaschocolade

Iedereen verdient een eerlijk leven. Uiteraard is de chocolade bij bakker van Vessem Fair trade.

Hierdoor wordt iedere hap die jij neemt een gedeelte opnieuw geinvesteerd in de boeren en hun gemeenschappen en een duurzame wereld.

Cocoa Horizons Foundation zorgt dat binnen boerengemeenschappen de boeren getraind worden. Niet alleen mannen, maar maak ook kennis met Naomie, opgeleid tot full time zakenvrouw en mama.

RKP_DSC8115_large_2.jpg

Paasdiner

Ja hoor, de buitenkeuken kan aan. Ook als het wat minder is kunnen we prima buiten koken.

En hier hoort uiteraard brood bij. Om zelf af te bakken....

Enkele suggesties;

-Aspergekruier, brood met asperge, ei, ham en kaas, smullen maar!

-Haarlemmerhout baguettes, van Franse bloem, desem, en verder heel veel liefde en lange rijstijden. De hele dag vers gebakken in de winkels en bake off thuis af te bakken.

 

Wat je deelt, wordt alleen maar meer