Van Hollandsche Bodem

Hollandsch Volkoren

Eigenlijk is dit handgemaakte busbrood een hoogstandje onder de broodsoorten van Bakker van Vessem. Het brood wordt geproduceerd volgens de alleroudste kneedprocessen, handverwerkt, lang gerezen, en met stilstaande lucht gebakken. 

Dit brood bevat alle gezondste en lekkerste eigenschappen wat je je kunt wensen. De zeewier uit de Oosterschelde en de lokale granen 'tarwe' en 'Quinoa' worden duurzaam geteeld van Hollandse bodem, en gemalen in de windmolen in Santpoort. 

De quinoa is afkomstig van Boer en zus. Toon en Janna zijn broer en zus, of in dit geval Boer & Zus. Sinds 2016 telen zij quinoa op hun mooie boerderij in Mookhoek. Ook lekker lokaal!

Op de foto zie je Toon in zijn Quinoaveld, omringd door een bloemenberm, die zorgt voor een goede biodiversiteit. Naast quinoa telen Toon en Janna aardappelen, uien, suikerbieten en tarwe. Hun quinoa is te koop via hun website en wij gebruiken de quinoa door ons Hollandsch Volkoren Zeewaar.

De zeewier die de bakkers gebruiken is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Matthijs van Zeewaar is teler op de farm in de mooie Oosterschelde.  Hij heeft bakker Jos geinspireerd.

Deze 'zeewier' is een  100% natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Door de 5e smaak Umani, voegt bakker van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Dit 'zeewier' wordt geproduceerd in ons Nationaal Park, de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich in een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium. 

Hierdoor draagt dit broodje mee aan een mooiere aarde.  

Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere aarde, waarbij de smart doelstelling voor volgend jaar is dat hier CO2 neutraal gebakken wordt.  De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan 1000m2 high performance zonnepanelen, met een totale opbrenst van meer dan 100.000 kWh. De branders van de oven worden hiermee voorzien.

 

hollandsch_volkoren_zeewaar_FB.jpg
Wat je deelt, wordt alleen maar meer