Broodje delen?

Wij maken 111 klanten blij door het verloten van een professionele bakcursus bij Bakery Institute, ter waarde van 195 euro.

Ben jij amateur brood- of banketbakker? Of heb jij altijd al van je hobby je beroep willen maken? Bakery Institute verzorgt leerzame en interessante opleidingen, samengesteld voor de liefhebbers, maar op zeer professioneel niveau.

Aan de slag! 

Wil jij je specialiseren in chocolade, tartelettes, handgemaakt brood of stapeltaarten? Je kunt kiezen uit heel veel dagopleidingen.

Tijd tekort

Je wordt om 9 uur verwacht in je beste bakkers-outfit en je gaat de hele dag aan de slag met de leraren. Uiteraard is er een lunch, waar je je ervaringen kunt delen met mede-cursisten. Rond 16 uur is de dag voorbij; helaas veel sneller dan je zou willen... Met een tas vol producten en inspiratie ga je naar huis, waar je jouw baksels kunt delen met familie en vrienden. Uiteraard verwachten wij wat foto's op de tijdlijn van Bakker van Vessem! 

Hoe kun je meedoen?

Hou in januari 2019  facebook pagina in de gaten, Like dan een van de berichten die hierover gaat, en vertel ons waarom jij zo graag een van de cursussen bij Bakery Institute wilt winnen. Dit kan door een reactie te plaatsen, maar wil je echt opvallen, dan is een orginele foto of video natuurlijk helemaal te gek.

Doe je zelf niet mee, maar ken je iemand die dit super zou vinden?

Tag je vriend, of deel het bericht.

Jij kunt ons verleiden

De verleiding van Bakker Jos kennen wij allemaal, maar hoe leuk is het als jij ons gaat helpen om een nieuwe verleiding te ontwikkelen?

Hoe? Door na de cursusdag foto en recept van jouw favoriete product op de bakker van Vessem tijdlijn te plaatsen. De bakkers gaan er dan mee aan het werk, en wij gaan uiteraard iedereens mening vragen. De leukste ideeen worden voor een week in het assortiment opgenomen.

Jouw verleiding is dan in alle bakker van Vessem winkels te koop. Hoe leuk is dit?

 

 

 

IMG_4192.jpg
BakkervanVessem_kleverpark_1907_8_1_.jpg

Al '111 jaar feest'

In 1907 opende Jacob van Vessem zijn winkel op het Kleverpark. Zijn twee zonen, Dirk en Jacques, werden de opvolgers binnen de familie. Na enige tijd heeft Dirk zijn broer Jacques uitgekocht, en ging in zijn eentje verder tot 1972. Hij bracht het aantal winkels op drie, en was tevens een van de oprichters van het echte bakkersgilde.

Toen Pieter van der Spek  eerst stage liep bij Dirk hebben zij samen besloten dat dit de gewenste opvolger moest zijn, buiten de familie van Vessem om. Pieter breidde het aantal  winkels uit tot vijf, en nam natuurlijk het bestuurderlijke stuk binnen echte bakkers gilde over van Dirk van Vessem.

Vurige Fusie

In 2002 stapte Jos in de zaak. De naam wijzigde in Van Vessem & Le Patichou. Samen met Pieter opende hij nog eens drie winkels, waardoor het totaal in 2007 op negen kwam. In dat jaar werden wij gekozen tot beste bakker van heel Nederland en kon Pieter met een gerust hart de zaak overdragen aan Jos.

Bakker Jos opende nog zes winkels en dat brengt het totaal op vijftien, en is nummer 16 in aankomst. Filiaal Bennebroek staat al jaren op het verlanglijstje van bakker Jos, en dat dit weer een bijzondere winkel gaat worden zal je niet verrassen.

Terug naar de basis

De naam die zo leuk bedoeld was, samenwerking van twee vakmensen, een brood- en een banketbakker, was toch lastig te begrijpen voor de klant. Terug naar de basis, en terug naar de orginele naam. Bakker van Vessem.

Waarom een bakker steeds groter wordt is niet voor iedereen duidelijk. In ieder geval is het belangrijk dat versheid en ambachtelijkheid hier niet door verloren gaan, en om deze reden zijn grote investeringen in de productieruimte, de bakkerij belangrijk om te kunnen doen. Van Vessem is altijd een gezond bedrijf geweest, omdat ieder centje wat verdient wordt (en soms nog iets meer) terug geinvesteerd wordt in medewerkers en het bedrijf. 

In de tussentijd hebben we een prachtige, nieuwe bakkerij gebouwd.  Hier wordt gewerkt met de kracht van vroeger, met de altijd vernieuwende kennis voor morgen. Deze bakkerij is feitelijk kleiner dan de 'oude' bakkerij, maar oh, zo efficient, schoon, licht en duurzaam. Hierin bakken wij het meest verse brood tegen een schappelijke prijs.

 

Unknown.jpeg

Bakery Institute

Het Bakery Institute is dé particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak.

Je kunt bij het Bakery Institute terecht voor korte en lange programma’s voor enthousiaste thuisbakkers en vaktechnische weekcursussen voor professionals. Ook kan je je in 9 weken laten omscholen tot volleerd brood- of banketbakker!

Basis in vaktechnieken

BI’s motto is ‘Pak je voorsprong vanuit je oorsprong’. Dat betekent dat zij teruggaan naar de basis in de grondstoffen, naar de basis in de vaktechnieken, maar ook dat je als mens of straks als ondernemer kiest voor een strategie die dicht bij jezelf blijft. Er wordt gewerkt in de lessen daarom met authentieke, lange (desem)processen, grondstoffen van goede kwaliteit, en zorgen ervoor dat je de theorie en basistechnieken van ons prachtige vak op de juiste manier aanleert.

Founder

Bakker Jos is mede-founder van Bakery Institute, en vanaf 2011 tot 2017 voorzitter geweest van deze ambitieuze particuliere opleiding. Voor en door de bakkerij;  de eigenaren bestaan uit bakkerijen en bakkerijtoeleveranciers.

Je kunt hier  kijken voor het opleidingsoverzicht

RKP_VVLP_ONTMOETING_591169.jpg

Vakmensen

Of het nu in de winkel is, of in de bakkerij. 

Bakker Jos kan alleen met vakmensen werken.Zij hebben het vak geleerd op school, of worden intern opgeleid. Hiervoor is een intern opleidingsprogramma en een coach.

Kracht

Bakker Jos houdt ervan medewerkers in hun kracht te zetten, en de sterke competenties te gebruiken. Bakker van Vessem is een organisatie zonder management, maar waar duidelijke taakomschrijvingen zijn. Zo weet iedereen wat er verwacht wordt. De procedures zijn helder, en worden door middel van 'Kaizen' continu getoetst op haalbaarheid. Daar waar mogelijk verbeteren wij continu de organisatie.

Samen

Dit doen wij overigens al sinds 1972, een van de krachten van Pieter van der Spek was om op deze manier te werken. Alle 21 afdelingen hebben hun eigen target en wekelijks eigen Verlies en Winst cijfers. Als team wordt eraan gewerkt de doelstellingen in kwaliteit en cijfers te behalen, en middels gestructureerd overleg wordt in oplossingen gedacht.

Dit geeft ons bedrijf vleugels!

 

Zonnetje_heel.jpg

Facebook Win

Op onze facebook pagina kun je volgen wat bakker Jos dagelijks meemaakt. Echte verhalen, van echte mensen. Leuk om te volgen.

De keuzes van bakker Jos worden nog duidelijker, gewoon doordat hij ze, in het echte leven, dagelijks tegenkomt en deelt met jou!.

'Maak de bakker in je wakker'

Vanaf januari 2019 staat onze facebook pagina in het teken van onze actie, waarbij 111 volgers kans maken op een dagcursus naar keuze bij Bakery Institute.

Ga naar onze facebook pagina, Like een van de berichten die hierover gaan, en vertel ons waarom jij zo graag een van de cursussen bij Bakery Institute wilt winnen.

Dit kan door een reactie te plaatsen, maar wil je echt opvallen, dan is een orginele foto of video natuurlijk helemaal te gek.

Doe je zelf niet mee, maar ken je iemand die dit super zou vinden? Tag je vriend, of deel het bericht.

Wie wint?

De eerste zaterdag van de maand maken wij de winnaars bekend via facebook, en natuurlijk  via onze nieuwsbrief .  Natuurlijk ontvangen zij ook een persoonlijk bericht via facebook. Het is dus slim om onze facebook pagina, en onze nieuwsbrief te volgen.

Jij kunt ons verleiden

De verleiding van Bakker Jos kennen wij allemaal, maar hoe leuk is het als jij ons gaat helpen om een nieuwe verleiding te ontwikkelen?

Hoe? Door na de cursusdag foto en recept van jouw favoriete product op de bakker van Vessem tijdlijn te plaatsen. De bakkers gaan er dan mee aan het werk, en wij gaan uiteraard iedereens mening vragen. De leukste ideeen worden voor een week in het assortiment opgenomen.

Jouw verleiding is dan in alle bakker van Vessem winkels te koop. Hoe leuk is dit?

Wat je deelt, wordt alleen maar meer