Hoelang blijft mijn brood vers?

De vriezer is het beste hulpmiddel om brood langer te kunnen bewaren. Brood dat hier meer dan geschikt voor is, is ons Monnikenbrood! De bakkers hebben de recepten net zolang bijgesteld tot deze broden ook na het vriezen nog heerlijk smaken en de krokante korst behouden. Je kunt dit makkelijk herkennen aan de afbeelding met het neusje naar rechts. 

De soorten die wij met de hand maken zijn op basis van de oudste recepturen en werkwijzen die al generaties lang gebruikt worden. Deze broden worden vaak op de vloer van de steenoven gebakken. Soms gebruiken wij hiervoor zelfs een houtgestookte oven. Deze soorten kenmerken zich door een hele krokante korst. Het advies is om deze broden niet te snijden tot het moment dat ze gegeten worden. De korst werkt als een soort beschermlaag voor het brood. Zolang het brood ongesneden is kun je het tot maximaal 2 dagen bewaren. Langer kan uiteraard ook nog, maar dan wordt de malsheid van de kruim minder en de korst minder krokant. Je kunt dit makkelijk herkennen door de afbeelding met het neusje naar links. 

Hieronder vertellen we je graag meer over hoe je de producten het beste lang vers kan houden. Mocht je meer gedetailleerde informatie over de producten willen dan verwijzen wij je graag door naar onze productinformatie pagina.

gemak.gif
Wat je deelt, wordt alleen maar meer