Waarom rijst ons brood 24 uur?

Rijzen van brood kan snel, op basis van bakkersgist. Maar bij Bakker van Vessem rijst brood heel erg slow. Dit kan oplopen tot meer dan 24 uur. Dit lange rijsproces noemen we ook wel fermenteren. Tijdens het fermenteren worden stoffen omgezet tot gezonde voedingsstoffen die passen bij ons lichaam. Hierdoor worden alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen sneller opgenomen in je bloed, en krijg je meer energie. Fermenteren zorgt verder voor een goede smaakontwikkeling, zonder gebruik te hoeven maken van gekke smaakstoffen of E-nummers. Verder heeft dit brood een malse kruim, en krokante korst.

Hieronder vertellen we je graag meer over de producten die een lang rijsproces hebben gehad. Mocht je meer gedetailleerde informatie over de producten willen dan verwijzen wij je graag door naar onze productinformatie pagina.

slow.gif
Vondelbrood_L.jpg

Vondelbrood

Vondelbrood wordt gemaakt van drie biologische graansoorten: haver, spelt en rogge. Wij malen de granen zelf in onze molens in onze winkel in Amsterdam. Wij gebruiken hiervoor uiteraard de hele graankorrel waardoor dit brood bijzonder vezelrijk, voedzaam en gezond is! Het brood kent verder geen onnodige toevoegingen. Kom je een keer kijken en proeven? Onze collega´s vinden het leuk om eventuele vragen te beantwoorden.  

Lees meer...
Wat je deelt, wordt alleen maar meer